Rotary Club București: A V-a ediție a proiectului de ajutorare pentru familii din comunități defavorizate (comuna Almașu Mare)

Rotary Club București: A V-a ediție a proiectului de ajutorare pentru familii din comunități defavorizate (comuna Almașu Mare)

În perioada 30 septembrie – 02 octombrie 2016, Rotary Club București, în parteneriat cu Rotary Club Zell am See, Rotary Club Alba Iulia, Rotary Club Piatra Neamț și Rotary Club Vaslui, au finalizat o acțiune de într-ajutorare pentru familii defavorizate din comuna Almașu Mare (județul Alba). În cadrul acestui proiect, mai multe familii nevoiașe din această zonă au primit ajutoare din partea rotarienilor, constând în: îmbrăcăminte, încalțăminte, rechizite școlare, biciclete, calculatoare, televizoare și mobilier școlar.

Proiectul, ajuns anul acesta la cea de a 5-a ediție, a fost derulat în fiecare an cu succes, ajutând diferite comunități din Delta Dunarii, Galați, Vaslui etc.

Un sprijin deosebit de important a venit din partea Rotary Club Zell Am See, clubul austriac înfrățit cu Rotary Club București, care a colectat ajutoarele timp de câteva săptămâni. Membrii Clubului Rotary București au transportat donațiile în România, ocupându-se și de sortarea și pregătirea obiectelor în vederea donației.
“Mai departe, mulțumirile noastre se îndreaptă către colegii și prietenii de la Rotary Club Vaslui, Rotary Club Piatra Neamț și Rotary Club Alba Iulia care s-au alăturat și au sprijinit considerabil proiectul nu doar material, ci inclusiv cu identificarea locației, a nevoilor concrete ale satului, precum și lista de familii cu cele mai mari
nevoi” a declarat Ruxandra Toma, președintele în exercițiu al Rotary Club București.

Obiectele (îmbrăcăminte, încălțăminte, biciclete, calculatoare, televizoare și rechizitele școlare) au fost distribuite de Rotarieni membri ai cluburilor Rotary Club București și Alba Iulia.

În ultimii ani, Rotary Club București și-a îndreptat atenția în special asupra tinerei generații, punând accent pe educație, sănătate și cultură. Astfel, multe dintre proiectele derulate au vizat sprijinirea elevilor cu rezultate școlare bune, dar cu posibilități materiale reduse.