40 de ani de la zborul cosmic al primului român

Misiune: celebrare 40 de ani de la prima misiune a lui Dorin Prunariu în cosmos
Obiectiv: recucerire spațiu cosmic
Echipaj: district Rotary 2241

La 14 mai 1981, Dumitru Prunariu a fost primul român care a zburat vreodată în spațiul cosmic timp de 7 zile, 20 de ore și 42 de minute, participând la misiunea Soiuz 40 din cadrul programului spațial „Intercosmos” și care ne împărtășește experiența trăită în urmă cu 40 de ani: “Zborul propriu-zis a fost o fascinație. Este extraordinar sentimentul pe care îl încerci atunci când te vezi mult deasupra atmosferei terestre, înconjurând Pământul într-o oră și jumătate cu o viteză de 28.000 de km/h și admirând de acolo de sus tot ce se petrece pe Pământ, dar admirând în același timp și constelațiile, care se succed cu totul altfel decât văzute de pe Pământ.”

Avem plăcerea și onoarea deosebită de a ne constitui în “echipajul” primului cosmonaut român și de a celebra împreună cu rotarianul Dorin Prunariu, acest moment istoric pentru România și pentru istoria cercetării universului.

Acest eveniment este marcat de Rotary Club București, prin lansarea pachetului aniversar în ediție de colecție, format din poster printat pe hartie manuală, cu semnătura lui Dorin Prunariu, în original, înseriat și sticla de vin roșu Budureasca „Ad Astra”.

Prin achiziționarea acestui pachet aniversar, în valoare de 150 lei, devenim parte din “echipajul” exclusivist care celebrează această reușită românească de cucerire a spațiului cosmic, prin Dorin Prunariu.

O parte din suma adunată, de la rotarienii care vor colecționa acest pachet în ediție limitată, se va folosi pentru alte misiuni umanitare conduse de Rotary.

Vă invităm să vă alăturați “echipajului” district Rotary 2241!