Clubul Rotary sărbătoreşte 25 de ani de la reînfiinţare – Interviu cu Marius Leucuţia

Sâmbătă, 27 mai 2017, la Teatrul Metropolis din Capitală a avut loc Gala dedicată împlinirii unui sfert de secol de la reînfiinţarea Clubului Rotary în România. Mai multe informaţii despre eveniment, dar şi despre locul pe care îl ocupă muzica în activitatea şi în obiectivele clubului am aflat de la Preşedintele Comitetului Fundaţiei Rotary, Marius Leucuţia.

Ce program muzical aţi ales să oferiţi publicului cu acest prilej?

Odată cu celebrarea celor 25 de ani de când s-a înfiinţat Clubul Rotary, ne-am gândit ca pe lângă povestiri legate de istoria clubului şi proiectele pe care noi le-am sponsorizat şi finanţat, să avem şi momente artistice. O avem pe Mădălina Paşol – pianistă, care este şi membră la noi în club şi va interpreta Preludiul nr.3 de Dan Popescu, dar va interpreta, de asemenea, şi Libertango de Astor Piazzolla. Mădălina are ca elevă pe care o sprijină la Colegiul George Enescu, pe Egizia Soare, care va interpreta şi ea la pian în această seară Sonata în mi minor de Edvard Grieg. De asemenea, Sofia Blănaru va veni şi va cânta; va fi acompaniată de Tania Moroşanu (soţia regretatului Alexandru Moroşanu). Ea va interpreta Nocturna de Ceaikovski. Şi sigur că în încheiere avem şi un moment care nu este de muzică clasică. Îl avem printre noi ca membru pe AG Weinberger, care ne va cânta ceva blues.

La ceas aniversar, spuneţi-ne ce loc ocupă sprijinirea actelor culturale şi a tinerilor muzicieni în activitatea de 25 de ani a clubului.

Dacă ar fi să facem un bilanţ legat de totalitatea proiectelor pe care le-am derulat în aceşti 25 de ani, aş putea să spun că partea culturală reprezintă circa o treime. Avem nişte programe repetitive, în sensul că sprijinim câteva lucruri în mod constant: Bursa Alexandru Moroşanu, de exemplu. Al doilea mare proiect este împreună cu Fundaţia Remember Enescu şi doamna Mihaela Tomescu, prin care participăm la premierea tinerelor talente care câştigă la concursul acesta internaţional de vioară. Anul acesta vom reproduce CD-ul domnului Alexandru Moroşanu.

www.romania-muzical.ro/articol/audio-clubul-rotary-sarbatoreste-25-de-ani-de-la-reinfiintare-interviu-cu-marius-leucutia/1503311/15/2