Projects

Discover more about the projects of the Rotary Club of Bucharest!


Tinerii reinventează viitorul – DaVinci Contest, Ediția a IV-a, 2018

20 Octombrie 2018

Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din București a găzduit sâmbătă, 20 octombrie 2018, DaVinci Contest, concurs de inovație tehnică și IT. Ajuns la a patra ediție, concursul are ca obiectiv principal susținerea și recunoașterea valorilor în domeniile IT și tehnologie. Totodată, această inițiativă urmărește promovarea efectivă a capacităților tinerilor, reprezentând și un impuls antreprenorial ulterior prezentării de proiecte.

Concursul DaVinci se adresează tuturor elevilor din România, până la clasa a XII-a. În acest an, au fost înscrise în competiție 17 proiecte inovative dezvoltate de elevi din ciclul gimnazial și liceal din București, Ploiești, Arad, Suceava și Brașov.


Ajutăm copiii să meargă la școală

25 August 2018

Rotary Club Bucuresti a continuat și în acest an împreună cu Rotary Club Zell am See Austria acțiunile de caritate prin care am donat copiilor care provin din familii nevoiașe din mediul rural rechizite școlare, haine si calculatoare în cadrul campaniei “Ajutăm copiii să meargă la școală”, care a avut loc în perioada 24-26 august în comuna Helegiu din județul Bacău.
La această activitate i-am avut alături pe colegii de la Rotary Club Onești, Rotary Club Brăila, Rotary Club Vaslui, Rotary Club Piatra-Neamț „2005”, Rotary Club Alba-Iulia „Civitas Solis” și Rotary Club Ploiești.

În cadrul Rotary considerăm că este rândul nostru să dăm înapoi ceea ce am primit, să-i ajutăm pe alții să-și găsească vocația, să-și desăvârșească educația sau, pur și simplu, să treacă mai ușor peste greutățile cu care se confruntă.


Intalnire cu Excelența Sa doamna Tamar Samash, ambasadorul Statului Israel la Bucureşti

22 Aprilie 2018

Milian Sopoian, Guvernatorul Districtului Rotary 2241 impreuna cu doctorii de la “Wolfson Medical Center” Tel Aviv, echipa medicala a Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii “Grigore Alexandrescu” si reprezentantii Clubului Rotary Bucuresti, s-au intalnit ieri cu Excelența Sa doamna Tamar Samash, ambasadorul Statului Israel la Bucureşti si Ministrul Sanatatii, doamna Sorina Pintea.
La intalnire au participat si reprezentantii fundatiei partenere “Save a Child’s Heart”, coordonata de Simon Fischer, Raed Arafat, fost ministru al sanatatii cat si colegi ai clubului Rotary Newbury Park USA.
Cu aceasta ocazie Milian Sopoian, Guvernatorul Districtului 2241 a inmanat o distinctie doamnei ambasador in semn de pretuire pentru sustinerea acordata in cadrul proiectul “Salvati inima unui copil”.

Rotary planteaza!

14 Aprilie 2018

Inca o etapa a proiectului districtual „Rotary planteaza” a avut loc in acest week end. Toate Cluburile Rotary din Bucuresti au fost implicate in plantarea a 1100 de viitori arbori in Padurea Cernica.
Clubul Rotary Bucuresti, impreuna cu Interact si Rotaract, au contribuit in mod activ. Ne-am bucurat sa continuam actiunea inceputa anul trecut si sa vedem cat de mult au evoluat cei 1300 de arbori plantati in noiembrie 2017 in aceeasi locatie. Multumim inca o data reprezentantilor Ocolului Silvic Branesti care ne-au dat ocazia sa facem parte din aceasta initiativa.


Vizita Excelentei Sale, Ambasadorul Federatiei Ruse la Bucuresti,
Domnul Valery Kuzmin

22 Martie 2018

Clubul Rotary Bucuresti a primit vizita ambasadorului Federatiei Ruse la Bucuresti, Excelenta Sa, Domnul Valery Kuzmin.
Acesta ne-a vorbit despre tendintele in schimburile economice viitoare dintre Romania si Federatia Rusa. Totodata, am avut placerea de a asculta la final discursul colegului nostru Dorin Prunariu, fost ambasador al Romaniei in Federatia Rusa intre anii 2004 -2005.
Alaturi de noi, i-am avut ca invitati si pe ceilalti colegi ai cluburilor Rotary din Bucuresti. Intreaga reuniune s-a desfasurat intr-o atmosfera de prietenie rotariana.


Vizita Excelentei Sale, Ambasadorul SUA in Romania, Domnul Hans Klemm

08 Februarie 2018

O zi deosebita pentru Clubul Rotary Bucuresti! Invitatul special al reuniunii noastre a fost Excelenta Sa, Ambasadorul SUA in Romania, Dl Hans Klemm.
S-a discutat despre prioritatile Statelor Unite in Romania cat si despre proiectele desfasurate de Clubul Rotary Bucuresti si Districtul 2241. Am avut alaturi de noi si pe Guvernatorul Districtului 2241-Milian Sopoian. Multumim Excelentei Sale, pentru onoarea de a vizita Clubul Rotary Bucuresti.


Cadouri pentru copiii cu dizabilitati de la ASCHF- R filiala Bucuresti

19 Decembrie 2017

Mos Crãciun si spiridusii sai rotarieni, au sosit si in acest an la copiii cu dizabilitati de la ASCHF- R filiala Bucuresti. De peste 15 ani, Clubul Rotary Bucuresti, aduce bucuria in sufletele acestor copii si ii face sa simta parfumul bunatatilor si caldura sufleteasca din preajma Craciunului.

Multumim sponsorilor pentru continuarea acestei traditii cat si colegilor nostri pentru implicarea in acest proiect!


Sprijinim Crucea Alb Galbenă România

12 Decembrie 2017

Clubul Rotary București este și anul acesta alături de persoanele vârstnice îngrijite de Crucea Alb Galbenă România!
Cei pentru care echipa fundației a devenit singura familie, vor avea un Crăciun mai bogat și mai luminat datorită generozității și implicării prietenilor noștri din Clubul Rotary Bucuresti!
Haideti sa le fim alaturi pe data de 14 decembrie!


Concert caritabil “Craciun fericit” – Alături de Asociația Mia’s Childrens

09 Decembrie 2017

Clubul Rotary Bucuresti organizeaza pe data de 10 decembrie 2017, incepand cu ora 11.00 la Ateneul Roman, concertul caritabil “Craciun fericit”,
cu sprijinul colegei noastre, pianista Madalina Pasol impreuna cu copiii si elevii Institutului de Arte.
Proiectul face parte dintr-o serie de evenimente cu caracter social și are ca scop strângerea de fonduri pentru finanțarea și sprijinirea activitățilorcopiilor cu resurse limitate din cadrul Asociaţiei Mia’s Children.


Proiect districtual “Salvati inima unui copil” Etapa I

02 Noiembrie 2017

Se intampla in fiecare zi. 1% dintre nou nascuti au malformatii cardiace.
Jumatate dintre acestia au nevoie de interventie chirurgicala sau cateterism. Saptamana aceasta a inceput prima etapa din cel mai important proiect al districtului 2241 Romania si Republica Moldova, care se deruleaza in cadrul Spitalului de Urgenta pentru Copii “Grigore Alexandrescu”.
Astfel, cu ajutorul echipei de medici de la Albany Medical Center New York, se vor opera cele mai grave cazuri de malformatii cardiace la copii.


Rotary Club Bucuresti a vizitat Rotary Club Zell am See Austria

6 Octombrie 2017

Rotary Club Bucuresti impreuna cu Rotary Club Ploiesti, Rotary Club Vaslui si Rotary Club Braila, au vizitat Rotary Club Zell am See Austria ca semn de curtoazie pentru implicarea in traditionalul proiect “Ajutam copiii sa mearga la scoala”. Acest proiect s-a repetat in decursul anilor la Tulcea si Delta Dunarii, Braila, Vaslui, Piatra Neamt, Alba Iulia si Lapos. Cu aceasta ocazie, Rotary Club Bucuresti a inmanat colegului nostru Walter Winding- Rotary Club Zell am See Austria, distinctia Paul Harris Fellow.


Donatii catre Maternitatea Bucur

18 Septembrie 2017

Stim cu totii cat de importanta este igiena, mai ales in spitale, atat pentru vizitatori cat si pentru cei care lucreaza aici sau sunt in tratament.
Suntem bucurosi sa va informam ca Rotary Club Bucuresti, a putut dona maternitatii Bucur, un aparat de livrat papuci de plastic pentru folosinta unica. Maternitatea Bucur, deserveste femeile insarcinate sau cu probleme de obstretica si ginecologie din zona municipiului Bucuresti, majoritatea cu resurse financiare precare.


Echipare a sectiei ORL din cadrul Spitalului de copii “Victor Gomoiu”
din Bucuresti

18 Septembrie 2017

Clubul Rotary Bucuresti continua si in acest an proiectul de echipare a sectiei ORL din cadrul Spitalului de copii “Victor Gomoiu” din Bucuresti, venind in sprijinul comunitatii locale prin dotarea cu echipamente de diagnosticare in valoare de 22000 RON. Astfel, au fost achizitionate de Rotary Club Bucuresti si donate sectiei ORL un audiometru, unic in Romania in acest moment, sub forma unei tablete cu un program interactiv pentru copii care detecteaza hipoacuzia si un timpanometru.

Acest proiect se realizeaza in contextul in care la noi in tara 3 copii din 1000 de nou nascuti prezinta probleme de surditate. Dotarea cu aceste echipamente da posibilitatea diagnosticarii la timp si corect a copiilor cu hipoacuzie. Proiectul a fost condus de presedintele Rotary Club Bucuresti, District 2241, Marius Leucuția.


“Ajuta un copil sa mearga la scoala” Comuna Lapos

15 Septembrie 2017

Rotary Club București, în parteneriat cu Rotary Club Zell am See și Rotary Club Ploiesti, a reușit să pună un zâmbet pe chipurile familiilor nevoiase din comuna Lapos, Judetul Prahova. Copiii s-au bucurat de imbracaminte, incaltaminte, biciclete si rechizite pentru noul an scolar. Impreuna cu colegul nostru Paul Popescu, responsabil pentru acest proiect, am fost fericiti sa fim un sprijin pentru aceste familii.


Concurs National de Inovatie Tehnica si IT “DaVinci” Editia III

4 Iulie 2017

Rotary Club București organizează “Concursul național de inovație tehnică și IT – DaVinci, ce urmărește încurajarea, promovarea și recunoașterea
valorii elevilor cu preocupări științifice în domeniile menționate. Concursul se va desfășura în data de 4 iulie 2017, la hotelul Ibis București Gara de Nord.


EXPEDIȚIE PE VF. MCKINLEY, ALASKA

26 Iunie 2016

Rotary Club Bucuresti sprijinia expediția alpiniștilor care au escaladat cel mai înalt vârf din America de Nord: 6.194 m.

Sponsorizare In memoriam Adia Ghertovici

4-6 Iunie 2016

Sponsorizarea concursului de interpretare muzicală ”In memoriam Adia Ghertovici” – buget 2.500 euro.


Concurs National de Inovatie Tehnica si IT “DaVinci” Editia II

16 Mai 2016

Acordarea de premii în valoare de 9.500 lei pentru copiii participanți la concursul național ”Da Vinci” Concursul Național de Inovație Tehnică și IT “DaVinci” a urmărit încurajarea, promovarea și recunoașterea valorii elevilor cu preocupări științifice în domeniile menționate.

Donație de alimente pentru copiii cu nevoi speciale

23 Decembrie 2015

Donație de alimente pentru copiii cu nevoi speciale, realizată
cu sprijinul Rotary Club Monza și Asociația de Sprijin a Copiilor Handicapați Fizic din România.


Salvati inima unui copil

21 Martie 2015

Donații de 60.000 de euro pentru operații la 35 de
copii și pentru medicii de la Spitalul G. Alexandrescu.


Ajutoare pentru nevoiasi

17-18 Octombrie 2014

Donație de haine și calculatoare pentru familiile nevoiașe din județul Vaslui, cu sprijinul Rotary Club Zell am See, Austria.


Ajuta un copil sa invete

26 Septembrie 2014

20 de copii de la Scoala Generala nr. 131 din Ferentari, București, au primit rechizite scolare.


Tabara pentru tinerii merituosi

3 Septembrie 2014

30 de tineri merituoși au plecat într-o tabără de vară la Eforie Sud, oferită gratuit de Rotary.


7 Ani in 7 Zile

2 Septembrie 2014

Rotaract Club București – organizația de tineret a Rotary Bucharest – a realizat proiectul ”7 ani în 7 zile