Rotary Club București își concentrează efortul în proiecte cu o continuitate de peste 12 ani: proiectul Mia’s Children

Unul dintre proiectele majore și de tradiție ale Rotary Club București este proiectul de sprijinire a copiilor aflați în dificultate, expuși riscului de a deveni “copii ai străzii “. De peste 12 ani, clubul Rotary București sprijină constant copiii aflați în îngrijirea Asociației Mia’s Children, în fiecare an sprijinul oferit îmbrăcând forma unor acțiuni diverse, însă bine definite.

Copiii aflați în îngrijirea acestei asociații sunt fie abandonați, fie copiii ai căror părinți sunt în dificultate financiară, socială sau psihică și nu au capacitatea de a-i crește într-un mod decent, de a le asigura baza zilnică necesară existenței, educației, sănătății. Deoarece, în majoritatea lor, acești copii provin din segmentul aflat în zona de risc social, ei sunt expuși riscului de a deveni “copii ai străzii “fără un suport constant. Prin funcționarea permanentă a centrului social al Asociației Mia’s Children, destinul acestor copii se modifică, întreaga lor viață fiind transformată.

Sprijinul oferit prin intermediul Clubului Rotary București s-a concentrat anul acesta pe 2 acțiuni concrete ai căror beneficiari au fost copiii aflați în ingrijirea Asociației Mia’s Children. Prima acțiune a purtat numele „A Summer for Life” și a constat în organizarea unei excursii de 3 zile la munte pentru copii, drept răsplata pentru rezultatele școlare obținute.

Pentru ca excursia de la Predeal să devină posibilă pentru acești 36 de copii, alături de Clubul Rotary București s-au implicat și membrii Clubului Continental. Cu siguranță copiii își vor aminti mult timp această excursie unde s-au bucurat jucând fotbal, dansând, alergând, cântând. Bucuria și recunostința din ochii acestor copii au reprezentat răsplata imensă oferită Rotarienilor prezenți.

A doua acțiune din acest an a avut ca scop îmbunătățirea condițiilor de viață și creșterea nivelului de educație pentru cei 36 de copii asistați de asociație. În prezența membrilor Rotary Club București s-au achiziționat materiale educaționale, materiale de pictură, rechizite și alte obiecte necesare pentru școală. Bugetul alocat pentru dotarea și pregătirea pentru școală a acestor copii a fost de 3.800 USD, provenind de la Rotarieni din SUA.

Cu siguranță impactul în comunitate va fi unul pe măsura și în acest an, deoarece acești copii vor avea șansa să înregistreze progrese în bagajul educațional, vor avea posibilitatea să își continue activitatea școlara, evitând astfel posibilitatea de a deveni copii ai străzii.

Membrii Rotary Club București consideră că este deosebit de important să își concentreze efortul și să poată oferi un sprijin constant în timp unor astfel de copii, iar proiectul Mia’s Children (aflat în defășurare de peste 12 ani) reprezintă un succes din acest punct de vedere.